storitev invisalign

Invisalign - nevidni zobni aparat

Elegantna in nevidna rešitev večine ortodontskih problemov je inovacija iz Združenih držav Amerike, to je nevidni zobni aparat Invisalign. Gre za tanke prozorne opornice, ki so praktični nevidne in vam postopoma ravnajo zobe. Nosijo se skoraj 24 ur dnevno, saj jih snamete samo med obroki.

Prednosti Invisalign ortodontskih aparatov je spoznalo že 7 milijona ljudi po vsem svetu in številka vedno hitreje raste. Invisalign je ortodontski sistem, ki ga je leta 1997 razvilo podjetje Align Technology, vodilno svetovno podjetje na področju nevidnih snemnih aparatov. Z velikim vlaganjem v tehnološki razvoj pokrivajo sedaj tudi večino zdravljenj težjih ortodontskih nepravilnosti.

Stomatoestetika Kuliš je bila prvi zobozdravstveni center v Sloveniji, ki je že leta 2008 uvedel Invisalign terapijo med svoje paciente. Dolgoletne izkušnje z Invisalign sistemom nam pomagajo pri zdravljenju tudi najtežjih ortodontskih nepravilnosti.

 

Oglejte si predstavitveni video o Invisalign tehnologiji:

 

Potek zdravljenja

Po ortodontskem pregledu se analizira fotografije pacienta, njegove študijske modele in rentgenske slike ter naredi natančen načrt ortodontskega zdravljenja. Stanje v ustih se prenese v 3D računalniško obliko, kjer pacient lahko še pred začetkom ortodontskega zdravljenja vidi 3D digitalni prikaz poteka svojega zdravljenja po korakih od začetka do končnega rezultata.

V naslednjem koraku pacient prejme nevidne opornice. Te so na podlagi 3D prikaza izdelane tako, da vsaka opornica premakne zobe za en korak proti končni poziciji. Posamično opornico se nosi 7 – 14 dni, 24 ur dnevno, razen med obroki, nato pa se jo zamenja z naslednjo in tako naprej vse od zadnje opornice. Opornice pacient vstavi sam, vmes hodi na redne preglede (na 6 – 8 tednov), da se preveri, če zdravljenje poteka po načrtu.

Čas zdravljenja je odvisen od teže ortodontske nepravilnosti. Za manjše poravnave zob traja nošenje Invisalign opornic okoli 6 mesecev, za večje nepravilnosti pa približno 1 do 2 leti.

 

Prednosti Invisalign aparata

 

NEVIDEN

 

UČINKOVIT

 

UDOBEN

 

SNEMLJIV

 

HIGIENIČEN

 

NATANČEN

 

NEVIDEN – premika zobe brez da bi kdo opazil, da imate aparat v ustih

UČINKOVITzaradi napredka v tehnologiji omogoča učinkovite premike zob tudi pri težjih ortodontskih nepravilnostih

UDOBEN – pri fiksnih aparatih prihaja pogosto do draženja notranjosti lic in ustnic zaradi kovinskih žičk in nosilcev, kar je pri prozornih opornicah zelo redko

SNEMLJIV – kadarkoli ga lahko snamete, če to želite

HIGIENIČEN – pri umivanju zob aparat preprosto snamete, zato higiena zob ni otežena

NATANČEN – pri načrtovanju premikov zob se pozicije zob določa do desetinke milimetra natančno

DIGITALNI 3D PRIKAZ – pred začetkom terapije vidite 3D prikaz celotnega poteka premikov zob

MANJ OBISKOV – zaradi vnaprejšnjega prikaza premikov zob si nove opornice vstavljate sami z rednimi kontrolami pri ortodontu, ki kontrolira pravilen potek zdravljenja

 

Invisalign sistem ima tudi svoje omejitve, ki jih mora terapevt poznati in upoštevati, da je zdravljenje uspešno. Zato v naši ordinaciji dajemo velik pomen natančni ortodontski diagnostiki, kjer se definira celotna obsežnost ortodontske nepravilnosti in načrtuje čim bolj primerno mehaniko premikov.

 

NOVOST! V 60 sekundah do prikaza vašega novega nasmeha 

Preizkusite novo storitev Invisalign SmileView. Kliknite tukaj (ali skenirajte spodnjo QR kodo), se fotografirajte, izpolnite podatke, pošljite! V 60 sekundah boste prejeli fotografijo vašega novega nasmeha. 

 QR KULIS INVISALIGN

Galerija primerov prej/potem

Vse fotografije - prikazani primeri so nastali v Stomatoestetiki Kuliš in so avtorsko zaščiteni.

INVISALIGN 010B PREJ INVISALIGN 010B POTEM
PREJ POTEM

Vas zanima več? Oglejte si ostale naše Invisalign primere ali nas kontaktirajte.

 

Pogosta vprašanja

Vas zanima več? Oglejte si najbolj pogosta vprašanja in odgovore, ali pa stopite v stik z nami.